Prajitura Victoria, cu nuca

Blatul 1: -batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile,nuca macinata, cocosul,faina. -punem ompozitia intr-o tava in care a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Victoria, cu nuca

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cocos
  • Blat 2:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 150 g nuca taiata cu cutitul
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte(100 in crema de oua
  • 400 in budinca)
  • 1 budinca vanilie
  • 1 pachet unt de 250 g(eu am pus margarina rama)
  • 1 plic. de finesse aroma de vanilie
  • frisca sau ce doriti voi
  • se poate si glazura de cicolata
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul 1:

-batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile,nuca macinata, cocosul,faina.

-punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt

-bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea.

-blatul se raceste iar apoi se taie in doua

Blatul 2:

-se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taioata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete.

Crema:

-frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit, budinca cu compozitia de oua. Dam la racit.

-untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei

-frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca, punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa.

Asamblare:

-blatul cu nuca, crema,blat bezea,crema,blat cu nuca, frisca,ciocolata rasa

nota: se poate folosi si ca tort
Pofta buna!

Reteta Prajitura Victoria a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca gasiti aici:

Prajitura cu nuca,

Melcisori cu nuca (de post),

Tort cu nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker
Bucataras.RO

Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker

Laurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...

Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola