Prajituri

Reteta Rulada fina cu ganache de cafea

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau un aspect deosebit acestei prajituri cu crema.

ingrediente

pentru aluatul boabe de cafea:
   1/3 cup faina
   3 linguri amidon de porumb
   1/4 lingurita sare de lamaie
   2 linguri cacao
   2 oua
   1 galbenus
   1/2 cup zahar
Pentru ganache de cafea:
   240ml frisca lichida
   120g ciocolata cu cafea

mod de preparare

In primul rand se prepara aluatul pentru a forma boabele de cafea din rulada:




Faina se amesteca cu amidonul si cu sarea de lamaie. Intr-un alt bol se mixeaza 2 oua intregi si galbenusul impreuna cu zaharul pentru 3 minute. Se adauga faina la compozitia umeda si 1 lingura de cacao. Cu ajutorul unui pos se "deseneaza" buline de forma boabelor de cafea, pe o tava tapetata cu hartie de copt, din loc in loc.




In aluatul ramas se adauga 1 lingura si jumatate de cacao (sa fie mai inchis) si cu posul (cu varf subtire), se deseneaza pe mijloc linia despartioare pentru boabele de cafea. Dupa ce boabele de cafea din aluat au fost formate, tava se da la congelator pentru 15 minute.




Pentru a prepara aluatul ruladei propriuzis, se dubleaza cantitatile initiale de aluat, se prepara la fel, dar fara cacao.




Se scoate tava din congelator, se aranjeaza intr-un strat uniform restul de aluat alb si se da la cuptorul preincalzit la 230 grade pentru 5-7 minute.




Se scoate tava din cuptor si se aseaza cu grija foaia de rulada peste un prosop umed, care se ruleaza si se tine asa.




Intre timp, pregatim crema ganache de cafea:




Frisca lichida impreuna cu ciocolata cu cafea taiata bucati se pun impreuna intr-o craticioara, la foc mediu, amestecand constant, pana cand ciocolata s-a topit. Daca doriti o aroma intensa de cafea mai puteti adauga 1 lingurita de ness.




Se ia craticioara de pe foc, si se lasa deoparte sa se raceasca, mixand din cand in cand. Cand s-a racit complet se mixeaza bine, pana devine pufoasa.




Dupa ce s-a racit atat blatul cat si crema ganache, blatul se umle cu grija cu crema, se ruleaza din nou si se da la frigider pentru 2 ore.




Reteta oferita de Rodiva - for the love of cakes.


Rulada fina cu crema ganache de cafea se serveste felii de la frigider.

Incearca si Prajitura rulata, cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada fina cu ganache de cafea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.