Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand lapte
Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina, in fir subtire si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem o budinca consistenta. Incorporam untul si esenta de vanilie, lasam sa se racoreasca. In tava (25/35 cm) in care vom construi prajitura punem nuca de cocos in strat uniform. Deasupra punem budinca, cu lingura din loc in loc, apoi nivelam cu atentie, sa nu se strice stratul de nuca de cocos. Dupa ce s-a racit complet budinca, punem frisca batuta si nivelam. Presaram nuca macinata si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cand stratul de budinca se va intari considerabil.
Cu un cutit bine ascutit taiem fasii lungi si inguste, apoi fiecare fasie se ruleaza, obtinand astfel niste mini-rulade.
Alte retete recomandate:
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaNu-i aşa că deja intrăm în atmosfera sărbătorilor de iarnă? Mi-e tare drag când ştiu că este ocazia...
Tort cu mousse de nuci, portocale si fructe de padureIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii