Prajituri

Reteta Savarina cu frisca falsa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si laptele ramas. Se frama

ingrediente

   500 gr faina
   100 gr unt
   100 ml ulei
   500 ml lapte
   40 gr zahar
   30 gr drojdie
   250 gr dulceata
   sare
Pentru sirop:
   300 gr zahar
   1 plic de zahar vanilat
Pentru frisca falsa:
   3 albusuri
   100 gr zahar
   zahar vanilat

mod de preparare




Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si laptele ramas. Se framanta bine si se lasa la cald o ora. Se asaza apoi aluatul in fomele de savarina, unse cu ulei si tapetate cu faina. Se mai lasa la dopsit inca 30 de minute, dupa care se dau la cuptor, la copt. Dupa ce s-au racit, li se taie un capacel, apoi se stropesc cu siropul preparat din zahar fiert si apa. Se umplu cu dulceata, iar deasupra se pune frisca falsa obtinuta din albusurile batute spuma cu zahar si zahar vanilat.
Savarinele se servesc imediat.





Alte retete de dulciuri:





Prajitura televizor Prajitura snikers Cozonac moldovenesc
Incearca si Prajitura simpla cu prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina cu frisca falsa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.