Prajituri

Reteta Savarina din aluat de drojdie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu galbenusurile, putin sa

ingrediente

Pentru aluat:
   3 oua
   250 gr faina
   1 lingura de zahar
   drojdie de bere
   nuci
   1 cana de lapte dulce
   75 gr unt
Pentru umplutura:
   3 linguri de zahar
   3 linguri de apa
   200 gr frisca
   gem de capsuni
   rom

mod de preparare




Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu galbenusurile, putin sare si drojdia. Se farmanta bine aluatul, se adauga laptele caldut si albusurile batute spuma si trei linguri de unt. Aluatul se framanta bine, dupa care se lasa la dospit. Se pune aluatul in forme speciale de savarina si se lasa la copt, in cuptor. Dupa ce s-au rumenit se lasa la racit, fara sa se scoata din forme. Se taie capacele, se insiropeaza, se umplu cu frisca si toarna deasupra gem de capsune.
Se servesc dupa ce au fost tinute la rece.





Alte retete de dulciuri:





Cozonac moldovenesc Lapte de pasare Prajituri simple
Incearca si Prajitura cu miere si crema de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina din aluat de drojdie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.