Prajituri

Reteta Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
DeliciousFlavours postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu Capsuni si Sufleu de Smantana (Reteta Video)"
 
>
Tarta crocanta cu rubarba si capsuni este delicioasa si usor de preparat. Combinatia de texturi crocant in exterior si moale in interior te va face sa-ti doresti inca o felie.

ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
   200 g faina (daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina)
   100 g margarina
   100 g zahar pudra
   1 ou
   1 pliculet zahar vanilat
   putina sare.
Ingrediente pentru umplutura:
   3 fire rubarba
   250 gr capsune proaspete/congelate
   125 g zahar
   2 linguri rase de amidon
   1 ou
   zahar vanilat
   putina sare
Ingrediente pentru pasta crocanta:
   25 g zahar
   25 g zahar brun
   40 g faina
   25 g margarina

mod de preparare

Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare.
Framantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.

Batem oul spuma, adaugam zaharul, zaharul vanilat, amidonul si un strop de sare.
Rubarba se spala si se taie feliute nici prea groase nici prea subtiri. Capsunile se spala si se taie doar cele care sunt prea mari. Adaugam in crema si amestecam usor, inainte de a le pune pe tarta.
Ungem tava pentru tarta cu putina margarina, intindem aluatul in forma, astfel incat sa fie aluat si pe marginile formei. Il intepam cu furculita ca sa nu creasca si il dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 25 de minute (pana incepe sa primeasca un pic de culoare pe margini).

Amestecam cele doua tipuri de zahar. Adaugam faina si margarina taiata cubulete mici. Amestecam cu mainile sau cu furculita pana se omogenizeaza.
Scoatem blatul de la cuptor, adaugam crema cu rubarba si capsuni si presaram deasupra pasta crocanta. Se da la cuptor pentru inca 30-40 de minute, pana devine aurie pasta crocanta si observati ca devine mai solida crema.

Pofta Buna!


Tarta crocanta cu rubarba si capsuni se serveste calduta.




Sursa acestei retete este blogul culinar DeliciousFlavours

Incearca si Cosulete cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crocanta cu rubarba si capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.