Tarta cu dude negre este o prajitura delicioasa. Dudele nu sunt foarte des folosite la prajituri cu toate ca sunt niste fructe delicioase.
Tarta cu dude negre este o prajitura delicioasa. Dudul este un pom pe care il gasiti cel mai des la tara. Fructele sale, dudele sunt de culoare mov inchis-spre negru sau albe. Este bogat in vitamine si ii sunt atribuite o serie de beneficii cum ar fi imbunatatirea generala a tonusului, micsoreaza timpul de vindecare a multor boli, stimuleaza imunitatea si reduce nivelul colesterolului. Dudele sunt bogate in potasiu, fier, carbonat de calciu, provitamina A, acid folic, vitamina C, betacaroten, tanin, arginina, aminoacizi.
Pentru aceasta tarta cu dude negre trebuie sa pregatiti, la fel ca si la orice tarta, blatul. Se amesteca zaharul cu unt si cu galbenusuri. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se pune faina si atunci se framanta pana cand se formeaza niste firmituri. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se inveleste in folie si se pune in frigider pentru o jumatate de ora.
Pentru umplutura bateti albusurile, oul intreg si zaharul; adaugati apoi smantana, mascarpone, esenta si bateti in continuare pana se obtine o compozitie uniforma, cremoasa.
Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc, cu o furculita. Se presara pesmetul. (Acesta are rolul de a forma o crusta in timpul coacerii, evitand astfel, inmuierea blatului). Se toarna umplutura, iar deasupra se aseaza dudele, spalate si fara codite. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Tarta cu dude negre se serveste rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii