Tiramisu reţetă clasica
Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupr
mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si se amesteca pina se ingroasa pasta. Se lasa sa se raceasca si se pune smintina. Se bat albusurile spuma si se adauga in preparat. Se inmoaie repede piscoturile in
cafea (sa nu fie prea patrunse). Se aseaza piscoturile - un sfert din acestea - intr-o forma de chec, pe fundul careia s-a pus hirtie de pergament. Se toarna deasupra o parte din preparat, apoi piscoturile. Se repeta operatia in straturi. Se acopera vasul si se pune la frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea). Se rastoarna prajitura pe platou, se pudreaza cu cacao si se serveste felii.
Important: Expresso sau
cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi inlocuite si cu ness tare. Se poate pune in
cafea putin lichior, care ii va da un pic de aroma
Incearca si Castane imitate
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă clasica" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe