Pentru pregatirea blatului se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se inglobeaza ouale pe rand, la intervale de doua minute. Se adauga fa
Pentru pregatirea blatului se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se inglobeaza ouale pe rand, la intervale de doua minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu praful de budinca, alternand cu laptele si se omogenizeaza. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace cca. 25 minute in cuptorul incins la 175 C.Se rastoarna pe un gratar. Se desprinde hartia de pe fundul blatului si se lasa la racit.
Crema:
Laptele se da in fiert cu zaharul vanilinat. Galbenusurile se bat cu zaharul tos si se adauga usor laptele apoi se pun pe foc si se incalzesc fara sa fiarba.
Se inglobeaza gelatina hidratata 10 minute in apa rece si dizolvata apoi.Se pune apa de roze si sucul de lamaie.
Vasul cu crema se aseza intr-un vas cu apa rece si se amesteca pana se raceste. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta. Se aseaza crema pe blat si se niveleaza. Se foloseste un "corset" de inox.
Se da la rece doua ore, apoi urmeaza pregatirea petalelor de trandafir pentru ornare.
Ornarea:
petale de trandafiri nestropiti, suc de lamaie, albus de ou, zahar tos. Petalele de trandafir se tavalesc mai intai prin suc de lamaie, apoi prin albus batut si in final, prin zahar. Se lasa sa se usuce bine.
Prajitura se marcheaza in bucati, care se orneaza fiecare in parte cu petale de trandafiri.
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii