Mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

O retetă simpla, dar foarte gustoasa, zic eu. Delicate si cu parfum de toamna insorita si colorata. Vroiam sa pregatesc ceva dintr-un aluat fraged foarte sfărâmicios, dar care sa nu fie nici foarte dulce. Aşa că m-am gândit să pregătesc tartele folosind pentru copt tava de brioşe. Cum aluatul a fost mai mult, am mai pregatit separat încă trei tarte. Pentru umplutura am folosit cremă mascarpone (iniţial vroiam urdă), gem de gutui şi de vişine cu caise. Am mai pus şi pişcoturi sfărâmate.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru aluatul fraged:
  • 200 g unt 82% grasime
  • 570 g faina
  • 2 oua întregi + 1 galbenus
  • 2 linguri iaurt 10% grasime
  • 80 g zahar pudra
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru umplutura:
  • 300 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 5 piscoturi
  • Gem de gutui
  • Gem de visine cu caise
  • Am mai avut nevoie de zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider.

Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare.

Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final aromele.

Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se omogenizeaza totul.

Am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider pentru o ora.

Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra.

Am sfarâmat piscoturile pentru a obtine si o baza crocanta în interiorul tartei.

Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în trei. Am lucrat pe rând cu cele trei bucati. Doua dintre ele le-am pus iarasi la frigider.

Am întins o foaie cu grosime de aproximativ 5 mm. Am decupat 12 discuri, cu diametrul ceva mai mare decât diametrul pe care-l are forma de briose în partea de sus.

Am asezat apoi discurile astfel obtinute în forma de briose, presând astfel încât sa îmbrace peretii formei.

Am pus un strat de pesmet din piscoturi gem, crema mascarpone, iarasi gem.

Din aluatul ramas am taiat alte 12 discuri, data aceasta ele având diametrul formei, pentru ca le –am folosit pentru a acoperi tartele.

Am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Tartele nu se vor rumeni, doar se vor colora putin.

Fiind un aluat cu unt, ele se vor scoate foarte usor din forma.

Dupa ce s-au racit, le-am pudrat cu zahar.

S-aveţi poftă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
3
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
4
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Smoothie cu mar si portocala
Bucataras.RO

Smoothie cu mar si portocala

Din doar 2 ingrediente si un pic de apa, am facut o bautura rapida plina de vitamine, cu ajutorul noului meu blender personal...

Smoothie cu mar si portocala
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola