Este sezonul acestor fructe aromate si profitam de ele sub toate formele. In aceasta tarta s-au imbinat merele cu prune si nuci, dandu-i un gust aromat si racoritor, perfecta pentru o zi calduroasa de vara. "Deserturi racoritoare de vara"
Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca este necesar, se adauga 1-2 lg apa rece. Se da la rece pentru o ora.
Se imparte in doua. O parte se da din nou la rece, iar cealalta foaie se intinde in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava in care se va coace tarta pentru a putea imbraca si peretii acesteia. Se da tava la rece pana se pregateste umplutura.
Umplutura: Eu am pus mere razalite la borcan si imi ramasese aceasta cantitate pe care am folosit-o la tarta. In caz contrar, se curata 3-4 mere, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa pana scade siropul. Se adauga scortisoara dupa gust si se lasa la racit.
Prunele se spala si se rup in doua, scotand samburele. Se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, scortisoara si faina. Se amesteca totul bine.
Se scoate tava de la rece. Se unge cu merele razalite, apoi se asaza prunele unele langa altele cu partea din interior in sus. Deasupra se pun din loc in loc nuci.
Cealalta bucata de aluat se intinde in forma rotunda. Se taie fasii si se asaza deasupra tartei in forma de grilaj.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorSunt convinsa ca toata lumea adora batoanele Snickers, dar dupa ce veti incerca prajitura ce urmeaza, sigur nu veti mai...
Desert prajitura SnickersOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii