Tort cu visine si ciocolata

Tortul cu visine si ciocolata este o reteta vesela si colorata, usor de preparat potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa
Tort cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort
  • * 8 oua
  • * 8 linguri de zahar
  • * 8 linguri de faina
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 praf de copt cu sofran
  • * esenta de vanilie
  • Pentru crema de visine
  • * 2 oua intregi
  • * 4 linguri de zahar
  • * 250 g visine (fara samburi)
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 1 plic gelatina
  • Preparare crema de ciocolata
  • * 150g ciocolata cu crema de coniac
  • * 250g unt
  • * 200g zahar
  • * 3 oua
  • * 3 linguri apa
  • * 1ingura esenta de rom
  • Pentru decor folosim
  • * piscoturi
  • * frisca
  • * ciocolata rasa
  • * lamaie verde
  • * fructe

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat, si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu putina apa minerala, esenta de vanilie si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut.
Dam tava la cuptor pentru 25- 30 minute.

Preparare crema de visine

Ouale cu zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa si apoi se lasa la rece.

150 g visine le facem piure prin blender si le amestecam cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul, apoi lasam la racit.

Frisca batuta dar nu foarte tare ,am amestecat cu crema de oua ,cu pireul de visine ,apoi am pus gelatina hidratata
in cateva linguri de apa calda .

Restul de visine le amestecam in crema.

Preparare crema de ciocolata

Se pun pe baie de abur ouale,zaharul ,apa ai se bat pana devine o crema spumoasa,apoi se ia de pe foc si se pune
ciocolata si esenta de rom, se bate pana se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Se spumeaza untul si se amesteca cu crema de ciocolata.

Ambele creme se lasa la rece pentru cel putin 30 minute.

Asamblare si decorare tort

3

Blatul racit se taie in 3 parti egale, si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de vanilie.
In tava in care am copt blatul asezam o foaie de hartie de copt, apoi primul blat crema de visine al doilea blat, crema de ciocolata si apoi ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.

Mutam tortul pe un platou, de jur imprejur il imbracam in piscoturi, iar deasupra blatului punem frisca si decoram cu felii de lamaie verde, fructe si fulgi de ciocolata.


Tortul cu visine si ciocolata se lasa la rece doua ore dupa care se poate servi. Ca sa tina piscoturile, crema cu care ungeti blaturile o lasati sa "curga" si pe dinafara si o intindeti bine cu ajutorul unui cutit mai lat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola