Torturi

Reteta Tort de apa - blatul

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
uninginer postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Se adauga faina amestecata cu nucile, praful de copt si coaja de lamaie.

ingrediente

   4 oua
   100 ml apa
   150-200 g zahar pudra
   1 plic zahar vanilat
   coaja de lamaie
   100 g nuci prajite usor si macinate
   100 g faina 000
   zeama de lamaie
   praf de copt sau bicarbonat de amoniu

mod de preparare

Galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Se adauga faina amestecata cu nucile, praful de copt si coaja de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza. Albusurile batute spuma, impreuna cu zeama de lamaie se incorporeaza cu lingura, amestecand usor de jos in sus. Se toarna in forma de tort, unsa si tapetata cu faina. Temperatura 200 grade. Nu se deschihe usa cuptorului min 20 min. Se probeaza cu scobitoareadaca este copt.
Incearca si Tort de alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de apa - blatul" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.