Tort de mere insiropat cu zahar ars

Tortul de mere aromat, insiropat cu zaharul ars scurs printre mere, este un deliciu!

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg si jumatate de mere golden
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 40 gr unt
  • 200 gr zahar pentru caramel
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • Pentru decor:
  • 300 ml smantana pentru frisca batuta
  • 2 linguri de zahar vanilat

Mod de preparare

Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala.



Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze, imbraca peretii formei. Lasa oala deoparte si curata merele, scoate cotoarele, apoi taie-le felii mai groase. Stropeste-le cu zeama de lamaie si presara scortisoara, apoi amesteca-le putin. Aranjeaza merele in oala, peste caramel si pune deasupra cubulete de unt. Pune merele in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le cam 20-30 de minute pana se inmoaie.



Intre timp, prepara blatul: separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul. Amesteca galbenusurile cu un praf de sare, vanulie si coaja rasa de lamaie. Rastoarna galbenusurile peste albusuri, apoi cerne faina deasupra, putin cate putin si incorporeaza lejer cu o spatula, de jos in sus. Scoate merele din cuptor si toarna deasupra aluatul, niveleaza usor si pune-l inapoi in cuptor pentru inca 30 de minute, pana se rumeneste deasupra. Poti sa verifici cu o scobitoare daca este facut.



Dezlipeste usor pe margini si rastoarna tortul pe un platou, apoi lasa-l sa se raceasca de tot. La final, imbraca-l cu frisca proaspata, presara putina scortisoara si taie felii generoase.




Sper ca ti-am facut pofta cu acest tort delicios si sa-l incerci si tu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Desert placinta pufoasa cu mere de post
Bucataras.RO

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Desert placinta pufoasa cu mere de post
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola