Pentru tort ieftin cu crema de nuci se freaca o lingura de unt proaspat cu un pahar de zahar si cu galbenusurile puse pe rand. Se adauga apoi faina si lapte.
Pentru tort ieftin cu crema de nuci se freaca o lingura de unt proaspat cu un pahar de zahar si cu galbenusurile puse pe rand. Se adauga apoi incet, alternand, un pahar de faina si unul de lapte. La urma se pun cele trei albusuri spuma. Se coace la cuptor intro forma unsa cu unt. Cand tortul este gata, se taie in trei felii orizontale, se umezesc cu sirop cu rom, se unge o felie cu marmelada de caise, se pune o felie de tort, apoi un strat de crema de nuci, alta felie de tort, care se unge din nou cu marmelada. Deasupra se presara nuci pralinate sau resturi de tort uscat, putin sfaramate.
Crema de nuci: Se oparesc nucile macinate cu laptele indulcit cu zahar. Se freaca bine, adaugand putin rom, vanilie si cand s-a mai racorit, un galbenus. Se freaca bine pana devine spumoasa.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii