Tort Padurea Neagra cu visine si ciocolata

Tortul Padurea Neagra cu visine si ciocolata este un tort care merita tot timpul. Combinatia de gusturi este deosebita, acest tort delicios este si aspectuos, potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Padurea Neagra cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul tip madeleine:
  • 50g unt (nesarat)
  • 1 ou mare
  • 30g miere
  • 60g faina 000
  • 30g zahar pudra
  • 1 lingurita (5g) praf copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 15ml lapte (1-2 linguri)
  •  
  •  
  • Pentru blatul de cacao
  • fara faina:
  • 65g ciocolata neagra
  • 7 galbenuse(140g)
  • 5 albuse (150g)
  • 130g zahar tos
  • 1 lingura (5g) cacao
  •  
  •  
  • Pentru jeleul de visine:
  • 200 gr visine proaspete sau congelate
  • 1 lingura zahar
  • 4 gr gelatina
  •  
  •  
  • Pentru umplutura de visine:
  • 300 gr visine proaspete sau congelate
  • 1 lingura rasa amidon
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust)
  •  
  •  
  • Pentru ganache:
  • 150 ml frisca
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 1 varf de cutit sare
  • 30g unt (nesarat)
  •  
  •  
  • Pentru crema kirsch (sau de nevoie visinata )
  • 8 gr gelatina
  • 5 galbenusuri (100g)
  • 90g zahar tos
  • 250ml lapte
  • 220ml frisca
  • 20ml kirsch (visinata)
  •  
  •  
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 4 galbenusuri (80g)
  • 180g zahar tos
  • 100ml lapte
  • 200g ciocolata amaruie
  • un varf de cutit sare
  • 200ml frisca

Mod de preparare

Nu-i o reteta tocmai usoara si e destul de costisitoare, dar va asigur ca e dementiala si merita facuta pentru ocazii cu adevarat speciale...prietenii nostri si familia au fost de-a dreptul inebuniti dupa el si multi dintre ei l-au declarat cel mai bun tort pe care l-au mancat vreodata in viata lor...si credeti-ma, de-a lungul timpului au degustat cam toate torturile ce care le-am facut pana acum .

Din ingredientele prezentate Heston a pregatit 3 mini-torturi, eu am facut un tort mare, folosind o tava de 26 cm diametru. Asa cum recomanda si Heston, e bine ca acest tort sa se faca pe etape si nu tot deodata, de exemplu blaturile sa le faceti cu o zi inainte de creme, ca sa economisiti timp.

Pentru blatul "madeleine" se topeste untul si se lasa sa se racesca. Oul se bate bine cu mierea pana se albeste, apoi se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt, sarea, iar la sfarsit untul si laptele. Compozitia se toarna in tava tapetata cu harie de copt si se coace la 180 gr. timp de 20 minute sau pana se aureste deasupra.

Pentru blatul de ciocolata galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar timp de 5 minute, pana se albesc, apoi se incorporeaza cacaua si ciocolata topita in prealabil si se lasa deoparte. Albusurile se bat cu restul de zahar, apoi se incorporeaza usor, cu o paleta, la compozitia de ciocolata. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr 20-25 minute, se probeaza cu testul scobitoarei. Cand e gata, blatul se scoate pe un gratar sa se raceasca si cand e rece se taie suprafata zgrunturoasa de deasupra.

Pentru jeleul de visine, se macina visinele pasta fina care apoi se strecoara printr-o sita si se pastreaza doar sucul rezultat, care se amesteca cu zaharul si se da pe foc pana fierbe, apoi se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp se inmoaie gelatina in putina apa si se incorporeaza la sucul de visine cand acesta s-a racorit putin. Cand jeleul se raceste si incepe sa se inchege se toarna peste blatul "madeleine" si se da la frigider mana se intareste complet.

Se prepara crema ganache, turnandu-se frisca fierbinte in care s-a topit si untul peste ciocolata rupta bucati, iar cand acesta se topeste se amesteca cu telul pana se obtine o compozitie omogena, care apoi se da la frigider pentru a se intari putin (20 min).

Pentru umplutura de visine punem visinele cu zaharul pe foc pana sucul da in clocot apoi incorporam amidonul dizolvat in prealabil cu putina zeama de la visine. Compozitia se lasa sa se raceasca.

Peste blatul cu jeleu se pun trei cercuri concentrice de crema ganache, iar intre acestea doua cercuri de umplutura de visine, rece.

Deasupra de aseaza blatul de ciocolata, care se insiropeaza cu putina zeama de la visine amestecata cu kirsch sau cu visinata.

Pentru crema-kirsch se pune gelatina la inmuiat. Galbenusurile se bat cu zaharul 5 minute, pana se albesc, apoi se toarna peste ele laptele fierbinte, in fir continuu, avand grija sa amestecam repede ca sa nu se branzeasca compozitia, care apoi se pune pe foc mic inca aprox.5 minute, amestecand continuu.

Crema e gata atunci cand acopera cu un strat spatele unei linguri de lemn,si data trecem un deget pe lingura ramane in crema o dunga clara, care nu se uneste. Aveti grija sa nu fierbeti crema prea mult, altfel se va branzi.

Se lasa sa se racoreasca putin apoi se incorporeaza gelatina inmuiata si se amesteca pana la dizolvarea acesteia. Se bate frisca se adauga lichiorul de visine, si se adauga crema racita.

Compozitia se toarna peste blatul de ciocolata si se da la frigider pana se intareste.

Spuma de ciocolata se prepara intr-un fel asemanator. Galbenusurile se bat cu zaharul si putin lapte pana se albesc, se adauga restul de lapte fierbinte si se da pe fac, amestecand, pana se incheaga. Apoi se ia se pe foc si se adauga sarea si ciocolata maruntita, amestecand pana aceasta se topeste in totalitate.

Compozitia se lasa sa se raceasca. Cand e rece se bate frisca si se incorporeaza.

Mousse-ul se toarna peste stratul de crema-kirsch inchegat si tortul se da la frigider pana se intareste si acest ultm strat.

Apoi se decoreaza dupa bunul plac.

Reteta de Tort Padurea Neagra cu visine si ciocolata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Pregatiti tortul Padurea Neagra cu visine si ciocolata la orice ocazie deosebita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Carne de porc in sos de ceapa
Bucataras.RO

Carne de porc in sos de ceapa

Buna de te lingi pe degete!

Carne de porc in sos de ceapa
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola