Tort Palermo

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita. Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Palermo

Ingrediente

  • Ingrediente blat de ciocolata: 42g unt
  • 25g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 47g ciocolata amaruie
  • 2 albusuri
  • 32g zahar
  • 4g faina (facultativ)
  • Ingrediente blat crocant: 50g ciocolata alba
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 10g unt
  • 25g alune pralinate
  • 50g porumb expandat (eu am pus fulgi de ovaz)
  • Ingrediente bavareza de alune pralinate: 167ml lapte
  • 30g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 30g zahar
  • 3g gelatina
  • 40g alune pralinate
  • 167ml frisca
  • Ingrediente mousse de ciocolata amara: 10 galbenusuri
  • 180g apa
  • 30g glucosiu sau miere
  • 40g lapte praf
  • 400g ciocolata amaruie
  • 700g frisca
  • Am folosit reteta intreaga (deci cea expusa deasupra) doar ca am adaugat doar 500g frisca
  • Ingrediente glazura-oglinda: 350g apa
  • 300g smantana
  • 450g zahar
  • 150g cacao
  • 15g gelatina

Mod de preparare

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita.

Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul si adaugati-o compozitiei.

Puneti compozitia in tava mare de la aragaz si coaceti la 180°C pana la proba scobitorii. Dupa cum am spus eu am preparat reteta intreaga si-am decupat 3 blaturi de 16cm. Mi-au mai ramas 2 dar le voi folosi la torturile urmatoare.

Intre timp am trasat doua cercuri de 16cm pe hartie de copt.

Am topit cioco alba si cu lapte (vreo 50g din fiecare) si-am intins in strat subtire pe suprafata celor doua cercuri.

Blat crocant

Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu untul (eu am adaugat si 50g smantana) si se adauga fulgii de ovaz si apoi pralinatul de alune si se dispune in strat subtire deasupra blatului de cioco.

Se pune un cerc in jurul tortuletului si se continua cu prepararea bavarezei.

Bavareza de alune pralinate

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga laptelui ce l-am fiert in prealabil cu zaharul si se coace in continuare pe foc, dar ATENTIE!!! nu ajungeti la temperatura de fierbere, incet, incet se va face o ciulama subtire.

Luati cratita de pe foc si adaugati alunele pralinate macinate.

Mixati frisca si amestecati-o cu compozitia de oua si praline iar la urma adaugati si gelatina inmuiata in apa rece si apoi incalzita.

Mousse de ciocolata amaruie

Se dizolva laptele praf in apa, se adauga glucosiul (mierea), galbenusurile si se coace pe foc ca o crema normala dar nu trebuie sa ajungeti la temperatura de fierbere.

Cand devine ca o ciulama mai subtire indepartati de pe foc si lasati la racit.

Topiti ciocolata si adaugati-o compozitiei de oua racita.

La sfarsit amestecati cu frisca batuta.

Eu am adaugat si 10g gelatina pt o mai buna tinuta a mousse-ului.

ASAMBLARE TORT

Deci blatul de cioco si blatul crocant suprapuse in inel de aluminiu.

Se pune deasupra o portie de bavareza si imediat deasupra se pune un disc de ciocolata cu lapte, apoi se pune un alt strat de bavareza.Se pune tortul in congelator pt cateva ore.

Eu l-am lasat la frigi peste noapte.

Se scoate tortuletul din inel, se aseaza pe platou si in jurul lui se pune un inel de 20cm diametru.

Se umplu lateralele cu mousse de cioco amaruie pana sus la buza inelului de tort.

Se niveleaza bine deasupra si se pune la congelator pt cateva ore.

Se imbraca cu glazura-oglinda si se decoreaza, dupa puterile proprii.
Pofta buna!

Reteta Tort Palermo a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete de tort cu ciocolata gasiti aici:

Tort de ciocolata cu portocale,

Tort de ciocolata cu cirlionti,

Tort Padurea Neagra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman
Bucataras.RO

Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

Ciorba de miel reteta Am facut si eu aceasta ciorba renumita si pot sa va spun ca-si merita renumele.

Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola