Tortul Sacher este o reteta austriaca de tort, un tort de ciocolata cu crema de ciocolata si gem de caise, o reteta culinara clasica ce va incanta orice simturi.
Blatul :
Ciocolata se fărămiţează cu un cuţit, şi se topeşte la bain marie.
Se lasă la răcit. Gălbenuşurile se separă de albuşuri (albuşurile le ţinem puţin în frigider până le batem spumă).
Margarina, zahărul, gălbenuşurile, zahărul vanilat, esenţa şi un vf. de sare, se amestecă până devin ca o cremă. Apoi adăugăm ciocolată topită care s-a răcit puţin.
Adăugăm făina şi praful de copt şi la final albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră.
Amestecăm cu lingura până se încorporează totul (niciodată cu mixerul).
Ungem o formă rotundă de tort cu ulei apoi o tapetăm cu făină.
Răsturnăm compoziţia şi o introducem la cuptor pentru 40 min la 175 grade.
După ce s-a copt, scoatem blatul pe un fund de lemn şi-l mai lăsăm să se răcorească aproximativ 10-15 min. Tăiem blatul în două părţi (pe orizontală).
Montatul Tortului Sacher:
Ungem primul blat cu dulceaţa de caise, pe care mai întâi am încălzit-o, ca să devină mai fluidă. Apoi am pus a doua jumătate de blat peste care adăugăm restul de dulceaţă pe tot tortul. Îl lăsăm în frigider la răcit 2 ore.
Glazura :
Glazura o facem tot pe aburi, 200g ciocolată se topesc împreuna cu 30-40 gr unt, apoi după ce s-a topit ciocolata adăugăm 3 linguri de frişcă lichidă, şi amestecăm bine.
Lasăm puţin să se răcească după care răsturnăm peste tort câte puţin, având grijă să se acopere şi părţile laterale.
Se da iarăţi la frigider o oră. Se serveşte cu frişcă alături şi cu o ceaşcă de cafea.
Sa aveti pofta !
Desi este un tort pretentios, l-as mai face o data .
Dulceata care nu trebuie sa lipseasca din ingredientele acestui tort este dulceata de caise: http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/caise-facute-dulceata
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Comentarii