Tort Sacher

Tortul Sacher este o reteta austriaca de tort, un tort de ciocolata cu crema de ciocolata si gem de caise, o reteta culinara clasica ce va incanta orice simturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Sacher

Ingrediente

  • 2 linguri praf de copt
  • 30 gr unt
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 8 oua
  • 150 gr margarina
  • 1 varf cutit sare
  • 150 gr zahar
  • 40 gr zahar pudra
  • 150 gr faina
  • 1 buc. zahar vanilat
  • 1 buc. esenta vanilie
  • 450 gr dulceata caise
  • 3 linguri frisca lichida
  •  
  • glazura
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 30 gr unt
  • 3 linguri frisca lichida

Mod de preparare


Blatul :

Ciocolata se fărămiţează cu un cuţit, şi se topeşte la bain marie.

Se lasă la răcit. Gălbenuşurile se separă de albuşuri (albuşurile le ţinem puţin în frigider până le batem spumă).
Margarina, zahărul, gălbenuşurile, zahărul vanilat, esenţa şi un vf. de sare, se amestecă până devin ca o cremă. Apoi adăugăm ciocolată topită care s-a răcit puţin.

Adăugăm făina şi praful de copt şi la final albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră.
Amestecăm cu lingura până se încorporează totul (niciodată cu mixerul).
Ungem o formă rotundă de tort cu ulei apoi o tapetăm cu făină.

Răsturnăm compoziţia şi o introducem la cuptor pentru 40 min la 175 grade.
După ce s-a copt, scoatem blatul pe un fund de lemn şi-l mai lăsăm să se răcorească aproximativ 10-15 min. Tăiem blatul în două părţi (pe orizontală).

Montatul Tortului Sacher:

Ungem primul blat cu dulceaţa de caise, pe care mai întâi am încălzit-o, ca să devină mai fluidă. Apoi am pus a doua jumătate de blat peste care adăugăm restul de dulceaţă pe tot tortul. Îl lăsăm în frigider la răcit 2 ore.

Glazura :

Glazura o facem tot pe aburi, 200g ciocolată se topesc împreuna cu 30-40 gr unt, apoi după ce s-a topit ciocolata adăugăm 3 linguri de frişcă lichidă, şi amestecăm bine.
Lasăm puţin să se răcească după care răsturnăm peste tort câte puţin, având grijă să se acopere şi părţile laterale.

Se da iarăţi la frigider o oră. Se serveşte cu frişcă alături şi cu o ceaşcă de cafea.
Sa aveti pofta !


Desi este un tort pretentios, l-as mai face o data .
Dulceata care nu trebuie sa lipseasca din ingredientele acestui tort este dulceata de caise: http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/caise-facute-dulceata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola