Intr-u litru de lapte fiert, amestecat cu 4 linguri de zahar se toarna in ploaie grisul si se amesteca continuu. Cand incepe sa fiarba se adauga untu
Intr-u litru de lapte fiert, amestecat cu 4 linguri de zahar se toarna in ploaie grisul si se amesteca continuu. Cand incepe sa fiarba se adauga untul si foarte putina sare. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit, intre timp se uda cu apa o forma sau un vas si se umple cu compozitia de gris. Se ia un alt vas in care se pun 5 linguri de zahar la ars, iar cand capata culoarea maro si incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga peste grisul racit.
Se serveste ornat cu sirop de fructe, frisca sau orice fel de crema.
Alte retete:
Galuste cu prune
Tiramisu
Papanasi fierti
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereIata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile....
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii