Dulceata din flori de salcam te va incanta datorita salcamului care este delicios. Ingredientele necesare sunt: flori de salcam, zahar, lamaie.
Dulceata din flori de salcam se prepara astfel: florile de salcam se scufunda in apa rece timp de jumatate de ora, se zvanta, apoi se desprind de pe crengute una cate una si se indeparteaza sepalele (partea verde de la baza florii). Apa si zaharul se pun la fiert pentru a forma un sirop. Separat se pune la fiert o oala cu apa pana da in clocot. Florile se pun intr-un tifon sau intr-un saculet si se scufunda timp de un minut in apa care clocoteste. Se scot si se storc bine. Dupa ce s-a format siropul se adauga florile si zeama de la lamaie si se lasa la fiert pana se inchide la culoare si se incheaga dulceata. Scoateti o lingura de dulceata pe o farfurie si testati consistenta. Daca s-a intarit prea mult, mai adaugati putina apa si puneti din nou pe foc, pana face bule pe margini. Lasati la racit si transferati in borcane curate si uscate.
Se serveste cu paine cu unt sau, traditional, cu un pahar de apa rece. E foarte buna intinsa pe tarte sau pe diverse prajituri.
Alte retete de dulceata recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorDin categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii