Mancaruri cu carne

Chiftelute de pui in sos picant (Murgh kofla curry)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chiftelute de tofu cu marar (reteta video)"
 
Chiftelutele de pui in sos picant este o reteta ce vine tocmai din India. Chiftelele cu sos sunt delicioase, perfecte pentru o masa deosebita.

ingrediente

   Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)
   ½ kg carne de pui tocata
   ½ lingurita de seminte de chimion
   ½ lingurita de coriandru pudra (macinat)
   ½ lingurita chimion pudra (macinat)
   ½ lingurita de Gram Masala (amestec de foi de dafin
   seminte de chimion
   scortisoara)
    
Ingrediente necesare pentru sos:
   2 cepe
   2 rosii
   1 lingura smantana
   Ulei de porumb Arpis-pentru prajit
   1 baton de scortisoara
   1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir
   ½ lingurita de chilli rosu pudra
   1 lingurita de coriandru pudra
   1 lingurita chimion pudra
   3 cuisoare
   2 seminte de cardamon verde
   1 samanta de cardamon negru
   1/lingurita de turmeric
   Sare dupa gust

mod de preparare

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.




Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.




Mod de preparare Kofla Mixture:




Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) si se amesteca bine.




Compozitia rezultata se ruleaza sub forma de chiftele mici si rotunde (15 bucati).




Chiftelele se prajesc in ulei Arpis.




 




Mod de preparare sos:




Intr-o tigaie se pune la incins 3 linguri de ulei Arpis.




Peste uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si sa lasa la calit pana devine moale si transparenta.




Se adauga o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.




Se adauga rosia tocata marunt, chimionul pudra, coriandrul pudra, chilli rosu pudra si turmericul pudra si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.




Se amesteca toate ingredientele.




Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei Arpis, se toarna sosul, apoi se adauga smantana si chiftelele din carnea de pui.




Se orneaza pe deasupra cu frunze de coriandru si cateva de felii de ghimbir.






Incearca si Tocanita de gaina cu legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui in sos picant (Murgh kofla curry)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite