Mancaruri cu carne

Reteta Fatteh-Vita adaptat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
alice_ciobanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Fatteh-Vita este o mancare egipteana, iar aceasta este o varianta adaptata. Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi.

ingrediente

   200 gr orez basmati
   2 linguri unt
   350 gr carne de vită tocată
   500 ml supă de carne
   5 căţei de usturoi
   3 linguri tahini
   o pâine arabă mare
   un borcan de iaurt mare

mod de preparare

Fatteh-Vita este o mancare egipteana, iar aceasta este o varianta adaptata. Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi, de regulă scrisă pe fiecare pungă de orez sau aici.

Carnea tocată se pune la rumenit într-un ceaun cu puţină apă, condimente tarhon, delikat, boia de ardei dulce şi se lasă la făcut cam 20 minute.

Separat se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă cu tahini şi iaurt. Într-un vas întins se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se rupe o pâine arabă mare în mai multe bucăţele. Pâinea trebuie să fi fost puţin rumenită în cuptor pentru a deveni crocantă, casantă. Se pune apoi peste aceasta puţin din zeama de carne, apoi orezul fiert, carnea făcută şi sosul de iaurt. Se nivelează bine şi se consumă imediat. Fatteh-Vita se poate reîncălzi şi la microunde pentru a doua zi.


Incearca si Miel pane
Daca ti-a placut reteta noastra "Fatteh-Vita adaptat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.