Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de porc cu ghiveci bulgaresc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru friptura de porc cu ghiveci bulgaresc pulpa de porc se spala, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   rosii proaspete/conserva - 150 g/100 g
   carne de porc - 500 g
   untura/ulei - 100 g (ml)
   orez - 125 g
   ghiveci de gatit - 900 g
   apa - 250 ml
   ceapa - 250 g
   boia de ardei dulce - 2 g
   vin alb - 50 ml
   patrunjel verde - 1 legatura
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pentru friptura de porc cu ghiveci bulgaresc pulpa de porc se spala, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala cu multa apa. Patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie sferturi (cele conserva se taie jumatati). Carnea se aseaza intr-o tava cu 50 g ulei si 50 ml apa si se frige la cuptor. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa; se adauga orezul, continuand inabusirea. Se adauga apa si se fierbe la cuptor intr-un vas acoperit. Cand orezul este aproape fiert, se amesteca cu ghiveci, boia de ardei, sare si piper. Deasupra se pun rosii si se introduc din nou la cuptor 10 minute.



Friptura de porc cu ghiveci bulgaresc se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Incearca si Pui cu nuca de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu ghiveci bulgaresc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.