Se pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza. Se adauga 1 ceasca de apa
Se pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza. Se adauga 1 ceasca de apa calda si orezul si se lasa sa fiarba la foc mic, sub capac, cca.10 minute. Se incorporeaza stafidele (tinute 1/2 ora la inmuiat intr-o infuzie de ceai), miezul de nuca sau migdalele si castanele intregi, fripte sau coapte si decojite. Se umple gasca si se da la cuptor intr-o tava unsa cu unt sau ulei , peste care se toarna 1 cana de apa. Se lasa sa se friga 21/2 ore, stropind-o din sfert in sfert de ora cu sosul din tava.
Se serveste pe un platou, decorata cu castane, miez de nuca si struguri negri. Un vin alb usor , ca cel de Dragasani, merge excelent cu aceasta delicatesa.
In loc de castane , mai greu digerabile, se pot folosi mere sau prune, dar efectul nu va mai fi acelasi.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii