Gomboti cu carne si ciuperci brune

Este o reteta pe care am incercat-o prima oara si ne-a placut foarte mult.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Gomboti cu carne si ciuperci brune

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel
  • Ingrediente: pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci brune
  • 2 cepe
  • pentru aluat:
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 oua
  • cca 400 g faina
  • 2-3 linguri unt topit
  • sare
  • piper
  • pentru sos:
  • 200 ml smantana
  • boia dulce
  • patrunjel

Mod de preparare

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt.

In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea.

Dupa ce se albeste carnea adaugam boiaua, potrivim gustul de sare si piper,adaugam patrunjel tocat,turnam putina apa si lasam pe foc pana se evapora apa.

Scoatem amestecul de carne din tigaie cu o paleta iar in grasimea ramasa adaugam smantana si boia, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Presaram frunze de patrunjel si pastram la cald.

Cand sunt cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii pisam ca pentru piure.

Amestecam cu ouale, faina si untul topit si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Intindem aluatul, taiem patratele de cca 8x8 cm.

In mijlocul acestora punem cate o lingura din carnea tocata, adunam colturile la mijloc si formam gombotii.Ii lasam sa se odihneasca 15 minute apoi ii fierbem in apa cu sare.

Servim cald cu sosul de smantana.

Pofta buna!

Pentru ca mi-a ramas aluat am format repede niste biscuiteii si sticksuri.I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptor pentru circa 10 minute. Au fost deliciosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Somloi by Ina
Bucataras.RO

Somloi by Ina

M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...

Somloi by Ina
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa