Gulas secuiesc

1. Daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare. Se caleste ceapa, pana se inmoai

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Gulas secuiesc

Ingrediente

  • o varza murata (marime potrivita)
  • 500 g carne de porc
  • 3 cepe potrivite
  • 300 ml bulion (se poate si mai mult)
  • condimente (cimbru
  • piper)

Mod de preparare

1. Daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare.

Se caleste ceapa, pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si caleste si ea putin, pana devina alba.

2. Se adauga bulionul, o cana de apa si condimentele (piper, cimbru) si se fierb la foc mic 10-15 min sa intre aromele in carne.

3. Se adauga apoi o parte din varza tocata si se amesteca bine ca sa nu ramana carnea pe fundul oalei, apoi se mai aduga varza, iar se amesteca si tot asa pana am pus toata varza si carnea e distribuita prin ea.

4. Apoi se adauga apa pana sus, dar sa nu acopere de tot varza.

Se lasa la fiert pana cand varza s-a inmuiat! Eu o fierb de obicei la foc potrivit, pe plita si din cand in cand mai completez cu apa daca a scazut!

O particularitate a acestei mancari (diferita fata de varza calita) este ca la final trebuie sa aiba sos aproape pana sus (pana la nivelul verzei).
Se mananca cu multa smantana si sos.

Pofta buna!

Reteta Gulas secuiesc a fost propusa de otilia gergely pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza murata gasiti aici:

Costita cu varza murata,

Varza murata cu ciolan fript,

Mincare de varza murata alsaciana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciorba de cartofi (de post)
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi (de post)

Pentru fiecare in viata, exista o prima ciorba. Eu le propun viitorilor "ciorbari" sa inceapa cu aceasta. De ce? Pentru ca...

Ciorba de cartofi (de post)
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise