Pentru mancarea de gutui cu carne de pui se spala gutuile, si se taie felii potrivit de groase.Se scoate portiunea cu piatra. Gutuile nu se curata de coaja.
Pentru mancarea de gutui cu carne de pui se spala gutuile, si se taie felii potrivit de groase.Se scoate portiunea cu piatra. Gutuile nu se curata de coaja. Se taie in doua parti pulpele de pui. Feliile de gutui le punem la inmuiat intr-o tigaie cu sufiecient ulei.Se tin pe foc cateva minute acoperind tigaia, deci la abur.Le scoatem cu paleta inainte de a fi patrunse, deci mai mult crude. In acel ulei punem carnea la prajit dar tot asa cu rabdare, la foc mic si acoperit pentru ca sa se patrunda carnea dar pana la final sa se si rumeneasca putin.In timp ce carnea se face, pregatim sosul de zahar ars. Deci punem la topit zaharul supraveghindu-l sa nu se arda.Cand este gata il stingem cu o cana de 400 ml apa in care am dizolvat lingurita de faina si un praf de sare.Invartim si tinem pe foc pana se dizolva tot caramelul si se face sosul. Asezam intr-o cratita cu grija carnea care o scoatem din ulei cu o paleta si o punem peste gutui. Turnam deasupra sosul de caramel, scuturam cu grija vasul ca sa nu se faramiteze gutuile si punem la fiert pe foc mic inabusit cu capac. Sosul va incepe sa patrunda in gutui si in carne. Cand consideram ca este aproape gata mancarica de gutui cu carne de pui se pune ori in vasul in care am fiert-o pana acum, ori intr-un vas de yena inca vreo 15 minute la cuptor preincalzit, pentru a se rumeni frumos carnea si a se lega sosul.
Gutuile care de felul lor se acresc si mai rau la fiert impreuna cu sosul caramel din care trag dulceata fac un gust cu totul special.Carnea trage si ea gust din sos si este cu totul altfel decat orice carne de pui gatita traditional. Observati ca in acest fel de mancare nu se pune nici un condiment, doar un praf de sare, pentru ca aroma de caramel si cea naturala a gutuilor sunt suficiente sa iasa o mancare regeasca.Va doresc pofta buna si curaj sa incercati.
Aceasta mancare de gutui cu carne de pui se consuma cu paine alba de preferat bagheta. Este buna si calduta dar e delicioasa si asa la temperatura camerii.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiFoarte bun a iesit!
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptorIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii