Mancaruri cu carne

Reteta Gyoza – coltunasi japonezi

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Gyoza este un fel de mancare foarte popular in Japonia, care se prepara dupa principiul coltunasilor, dar cu savoare japoneza.

ingrediente

Aluat:
   170 ml apa
   200 g faina
Umplutura:
   200 g carne tocata de porc
   Varza
   Nira – se poate inlocui cu praz sau ceapa verde
   Usturoi
   Ghimbir
   Sake – se poate inlocui cu alta tarie nearomata
   Sos de soia
   Sare
   piper
   Ulei de susan
Sos:
   Sos de soia
   Otet

mod de preparare

Pentru aluat amestecati ingredientele si framantati aluatul pana obtineti o compozitie fina si nelipicioasa. Acoperiti aluatul cu un prosop umed si lasati-l deoparte cateva minute.




Separati aluatul in 30 bucati si formati din fiecare bucata cate un disc subtire cu diametrul de aprox. 10 cm. Mijlocul fiecarui disc trebuie sa fie usor mai gros decat marginile.




Pentru umplutura tocati fin niste frunze verzi de varza, ceapa verde sau praz, ghimbir si usturoi. Cantitatea zarzavatului tocat trebuie sa fie egala cu cantitatea carnii. Presarati varza cu sare si lasati-o deoparte cateva minute. Apoi scurgeti apa din varza.




Amestecati varza, ceapa verde, prazul sau nira, ghimbirul, usturoiul si carnea impreuna si adaugati sare, piper, sos de soia, sake si ulei de susan. Amestecati foarte bine.




Umpleti discurile de aluat cu cate putin din compozitia obtinuta; umeziti marginile discului cu putina apa (doar un semicerc); inchideti gyoza formand aprox. 6 falduri (vezi imaginea).




Prajiti gyoza in putin ulei, pana se rumenesc, apoi adaugati apa cat sa le acopere pe jumatate. Tineti la foc mare pana se evapora apa, apoi luati gyoza de pe foc.




Pentru sos amestecati cantitati egale de sos de soia si otet.


Serviti gyoza dupa ce le inmuiati in sos.

Incearca si Creier de vita cu sos de lamaie (a la grec)
Daca ti-a placut reteta noastra "Gyoza – coltunasi japonezi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.