Hamburger umplut

Un hamburger bun incepe cu o chifla buna.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 500 g de faina de calitate
  • 25 g de drojdie
  • 30 g de unt topit
  • 250 ml de apa calduta
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri rase de bicarbonat
  • 1 lingurita de sare si seminte de susan
  • Pentru restul burgerului:
  • 800 g de carne tocata, antricot, proportie 70% carne 30% grasime
  • 200 g de branza cheddar
  • 2 catraveti murati
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • cateva frunze de salata
  • 8 felii de bacon
  • ketchup
  • mustar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Sfaramitati drojdia cu zaharul si dizolvati in apa calduta si las-o la cald pana observi ca se formeaza bule deasupra. Pune apoi aceasta compozitie intr-un malaxor si porneste-l pe viteza mica. Amesteca faina cu sarea si incorporeaz-o treptat peste. Pune si untul si creste viteza la mediu. Lasa la framantat cca 8-10 min pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Tapeteaza un bol mare cu faina si pune aluatul in acesta – presara putina faina si deasupra si acopera cu un prosop sau cu o folie de plastic. Lasa-l la crescut cca o ora, la cald. Intre timp, pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, opreste focul si adauga bicarbonatul. Imparte aluatul in 4 bucati si formeaza chiflele dupa plac. Pune cate o chifla intr-o spumiera si scufund-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asaz-o direct in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce ai oparit toate chiflele pentru cateva secunde, cresteaza-le cu ajutorul unui cutit. Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Lasa-le la racit pe un gratar inainte de servire, acoperite cu un prosop. 


Acum hai sa pregatim carnea. Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 – 30%. Vrei sa obtii un burger suculent si nu unul uscat. Asezoneaza bine carnea cu sare si imparte-o in 8 bucati, a cate 100 g fiecare. Taie cheddarul in bucati  (daca nu aveti cheddar puteti folosi si cascaval) si puneti cate un cubulet pe 4 felii. Inchide cele 4 felii cu celelalte 4 ramase, apasand bine la capete.


Incinge o tigaie grill si pune chiftelele de burger inauntru. Intre timp, ia o tava de cuptor, pune hartie de copt in ea, asaza feliile de bacon, iar deasupra pune alta hartie de copt si inca o tava – faci acest lucru ca sa obtii acele felii de bacon perfect drepte. Introdu tavile in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pana se rumenesc.


Ne intoarcem la burger. Dupa cca 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-l pe o farfurie si lasa-l putin la odihnit. Taie chiflele pe jumatate si pune o frunza de salata. Pune apoi chifteaua de burger, 2 felii de bacon, urmat de ketchup si mustar. Adauga rondele de castraveti murati, rondele de rosii, ceapa rosie si inca o frunza de salata. Repeta acest procedeu cu fiecare burger in parte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Carne de porc in sos de ceapa
Bucataras.RO

Carne de porc in sos de ceapa

Buna de te lingi pe degete!

Carne de porc in sos de ceapa
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola