Mancaruri cu carne

Reteta Jambon fiert in vin

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie
alb si curat si se spala cu apa rece.
Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la

ingrediente

   Pulpa din spate
   boabe de piper
   boabe de ienibahar
   o foaie de dafin
   o capatina de usturoi
   3 l de vin alb

mod de preparare

Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie


alb si curat si se spala cu apa rece.


Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul.


Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore.


Se raceste in vasul in care a fiert.


Se scoate, se stringe bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.


Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi-doua la fum.
Pofta buna!





Reteta Jambon fiert in vin a fost propusa de iuga pe forum culinar.ro





Alte retete de friptura gasiti aici:


Friptura impletita,


Friptura in ulei
Incearca si Pui la cuptor cu rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon fiert in vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite