Mancaruri cu carne

Reteta Kabab-a Barg friptura iraniana cu miel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
co_38196 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper.
Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime si 1 cm grosime.
Se ada

ingrediente

   Pentru 6 portii: 1 kg file de miel
   jumatate de ceasca de ulei de masline
   3 cepe mari date pe razatoare
   2 capatani de usturoi pisat
   6 rosii medii
   o jumatate de lingurita de sofran (optonal)
   sare
   piper negru
   sumac (optional)

mod de preparare

Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper.

Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime si 1 cm grosime.

Se adauga marinata peste carnea de miel si se lasa la frigider intr-un vas acoperit cel putin 24 de ore.

Bucatile de carne se infig pe bete pentru frigarui si se frig 5-10 min pe fiecare parte, intorcandu-le frecvent si stropindu-le (ungandu-le) cu sosul de la marinata.

Rosiile se frig intregi, dar pe bete separate.
Se poate prepara si la cuptor, incins in prealabil la temperatura ridicata.
Se serveste cu garnitura de orez sau cu lipie.
Incearca si Blanchete de pui cu orez
Daca ti-a placut reteta noastra "Kabab-a Barg friptura iraniana cu miel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite