Ceapa si morcovul se curata si se toaca marunt cu robotul. Se pune la calit intr-o cratita unde am pus 3 lg de ulei. Cand legumele sunt calite bine a
Ceapa si morcovul se curata si se toaca marunt cu robotul. Se pune la calit intr-o cratita unde am pus 3 lg de ulei. Cand legumele sunt calite bine adaugam carnea si amestecam pana ce se incorporeaza bine. Se caleste la foc mic incontinuare pana ce carnea este aproape gata. Adaugam rosiile trecute prin robot, condimentam cu sare, piper si cimbru si lasam sa fiarba la foc potrivit. Sosul de carne obtinut nu trebuie sa fie apos.
Intre timp preparam si sosul alb astfel: intr-o tigaie topim untul fara sa il ardem adaugam faina in bloc si amestecam repede pana ce se incorporeaza. Cu ajutorul unui tel incepem sa amestecam turnand laptele putin cate putin pana ce se formeaza un sos de consistenta smantanii mai grosute.Dam deoparte si trecem sosul prin sita pentru a indeparta eventualele cocoloase ramase. Sosul obtinut se amesteca la cald cu jumatate din cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa ce am obtinut cele doua compozitii, fierbem al dente foile de lasagnia si trecem la asamblare. Se aseaza pe fundul unei forme de graten un strat de sos alb dupa care asezam un rand de foi.Intindem uniform si un strat de sos de carne...si tot asa pana ce se umple forma. Deasupra trebuie sa raman stratul de sos alb. Presuram cealalta jumatate de cascaval si dam la cuptor pentru 40 min la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa sa se odihneasca o ora dupa care se poate portiona dupa bunul plac.
Alte retete recomandate:
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiNu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...
Prajitura MinunataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii