Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece. Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre beneficiile spanacului s-a scris si s-a vorbit mult, dar e posibil ca multi dintre noi sa nu cunoastem ca aceasta planta simpla, pe care o avem toti la indemana, proaspata sau congelata, nu inceteaza sa-si dezvaluie beneficiile. Spanacul nu este doar una dintre cele mai bune surse de antioxidanti, ci si una din legumele care au capacitatea de a imbunatati functiile congnitive si vederea. Aceasta leguma cu frunze verzi este bogata in fier, calciu, magneziu, acid folic, mangan, vitamine precum A, C si K. Potrivit studiilor, nutrientii din spanac - in special flavonoidele- stimuleaza functiile creierului, imbunatatesc vederea si chiar lupta cu anumite tipuri de cancer.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Ingrediente

  • 600 g carne miel cu os
  • 600 g spanac proaspat
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2-3 foi de dafin
  • 5-6 boabe cardamom
  • ulei masline
  • 7-8 catei usturoi
  • 1 cutie boabe naut fierte(400g)
  • sare
  • piper
  • Garnitura:
  • 400 g orez bob cu bob

Mod de preparare

Eu am ales carnea de miel (partea din spate), care e mult mai sanatoasa si bogata in minerale si proteine, dar si faptul ca este mai slaba.

Cum procedam:

1) Se curata carnea de pielite, se spala, se taie bucati nu prea mici.

Eu am gatit in oala sub presiune, pentru ca este mult mai rapid, si nu necesita atat de mult timp. Se incinge uleiul de masline intr-o oala(in cazul meu oala sub presiune) si se caleste putin ceapa si jumatate din cantitatea de usturoi, care au fost in prealabil taiate marunt.

2) Dupa ce s-au calit se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca timp de 5 minute, dupa care se adauga foile de dafin, boabele de cardamom, sare, piper, dupa gust si la sfarsit apa calduta.

3) Cantitatea de apa pe care o adaugam, trebuie sa acopere bine continutul din oala(aprox.1,5 l). Din momentul cand a inceput sa fiarba lasam aprox. 15 minute, timp dupa care carnea este gatita.

4) Oala se va deschide dupa ce s-a racit bine, si se poate rasturna intr-o alta oala. Intre timp vom pregati spanacul. Il curatam bine si il spalam in mai multe ape, apoi se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare, dupa care il vom taia nu prea marunt.

5) Daca a fiert carnea o vom scoate din oala sub presiune si o vom pune intr-o alta oala in care vom pregati mancarica noastra. Supa obtinuta de la carne se va sita inainte de a o adauga peste carne, apoi o vom pune in oala.Daca vi se pare ca supa este prea multa o adaugati in 2 etape.Puneti 3 parti din supa, apoi adaugati spanacul, lasand sa fiarba la foc mic, nu prea mult, ca sa nu-si piarda din proprietatile lui.

6) Ar fi bine sa urmariti si pozele facute pe etapele de lucru ca sigur va vor fi de folos. Daca simtiti ca mai este nevoie de apa, adaugati restul de supa, oricum in final trebuie sa obtineti o mancarica putin mai lichida si nu scazuta. Dupa 5 minute, vom adauga nautul, invartim bine si mai lasam cateva minute, timp in care vom praji usturoiul ramas, taiat rondele, iar dupa ce s-a rumenit bine il vom adauga in oala cu spanac.

7) Daca va place mancarea cu mai mult sos adaugati mai mult lichid si nu lasati sa scada foarte mult. In felul asta am finalizat cu delicioasa mancarica de spanac, care poate fi servita alaturi de o garnitura de orez, sau cu paine. Noi de obicei o servim cu garnitura de orez (si de aceea preferam ca sa fie mai mult sos), avand un gust deosebit de bun. La servire nu ne va lipsi lamaia, care ii va da un gust placut spanacului dar si ardeiul iute, insa puteti sa serviti si cu orice altceva doriti.

Este o mancare foarte sanatoasa si nu necesita nici prea mult timp si nici foarte multe ingrediente.

Va doresc

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Omletă cu legume coapte în jar
Bucataras.RO

Omletă cu legume coapte în jar

După cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...

Omletă cu legume coapte în jar
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa