Melcii sunt o delicatesa foarte indragita in unele tari, poate ca in Franta au cea mai mare popularitate. Se gasesc gata pregatiti si in hypermarketu
Melcii sunt o delicatesa foarte indragita in unele tari, poate ca in Franta au cea mai mare popularitate. Se gasesc gata pregatiti si in hypermarketuri, dar nu sunt la fel de gustosi ca si cei pregatiti acasa.
Melcii puteti sa ii culegeti dintr-o zona cu multa verdeata dupa o ploaie sau cand e vreme umeda sau daca nu vreti sa cautati dupa ei apelati la o ferma de melci.
Prima data trebuie sa fierbem circa 5 minute melcii in apa cu sare si otet, dupa care ii scoatem unul cate unul din cochilie. Se indeparteaza partea inchisa la culoare dinspre capatul cochiliei, se pastreaza doar \"talpa\" si partea alba de deasupra. Cand am terminat cu aceasta operatiune ii mai oparim o data si ii spalam pana nu mai sunt lipiciosi. Dupa ce am terminat aceasta operatiune ii lasam sa se marineze vreo doua ore la rece cu ulei de masline, zeama de lamaie si crengute de rozmarin.
Pregatim si unul aromat cu care vom indesa melcii inapoi in cochilie. Se pune intr-un bol unt, branza feta sau ceva sortiment de branza foarte cremos, sare, piper verde proaspat macinat, usturoi pisat, frunzele de rozmarin si cele de salvie tocate marunt, un pic de zeama de lamaie si uleiul de masline ramas de la marinat.
Cand am terminat si cu aceasta etapa trecem la ansamblare. Cochiliile pe care le-am spalat si uscat deja se iau si se potrivesc inapoi cu melcii, dupa care acopreim deschizatura cochiliei cu unt aromat. Daca v-ati plictisit dupa primii 10 melci, puteti sa ii ambalati intr-o folie de aluminiu cu unt aromat cu tot, insa rezultatul nu e acelasi. Cei copti in cochilie sunt mult mai fragezi si mai gustosi.
Se servesc cu paine prajita.
Alte retete recomandate
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii