Melcii sunt o delicatesa foarte indragita in unele tari, poate ca in Franta au cea mai mare popularitate. Se gasesc gata pregatiti si in hypermarketu
Melcii sunt o delicatesa foarte indragita in unele tari, poate ca in Franta au cea mai mare popularitate. Se gasesc gata pregatiti si in hypermarketuri, dar nu sunt la fel de gustosi ca si cei pregatiti acasa.
Melcii puteti sa ii culegeti dintr-o zona cu multa verdeata dupa o ploaie sau cand e vreme umeda sau daca nu vreti sa cautati dupa ei apelati la o ferma de melci.
Prima data trebuie sa fierbem circa 5 minute melcii in apa cu sare si otet, dupa care ii scoatem unul cate unul din cochilie. Se indeparteaza partea inchisa la culoare dinspre capatul cochiliei, se pastreaza doar \"talpa\" si partea alba de deasupra. Cand am terminat cu aceasta operatiune ii mai oparim o data si ii spalam pana nu mai sunt lipiciosi. Dupa ce am terminat aceasta operatiune ii lasam sa se marineze vreo doua ore la rece cu ulei de masline, zeama de lamaie si crengute de rozmarin.
Pregatim si unul aromat cu care vom indesa melcii inapoi in cochilie. Se pune intr-un bol unt, branza feta sau ceva sortiment de branza foarte cremos, sare, piper verde proaspat macinat, usturoi pisat, frunzele de rozmarin si cele de salvie tocate marunt, un pic de zeama de lamaie si uleiul de masline ramas de la marinat.
Cand am terminat si cu aceasta etapa trecem la ansamblare. Cochiliile pe care le-am spalat si uscat deja se iau si se potrivesc inapoi cu melcii, dupa care acopreim deschizatura cochiliei cu unt aromat. Daca v-ati plictisit dupa primii 10 melci, puteti sa ii ambalati intr-o folie de aluminiu cu unt aromat cu tot, insa rezultatul nu e acelasi. Cei copti in cochilie sunt mult mai fragezi si mai gustosi.
Se servesc cu paine prajita.
Alte retete recomandate
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii