Mancaruri cu carne

Reteta Muschi de porc cu piure de mazare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Muschi de porc cu trei sosuri"
 
Am facut muschiul de porc in multe feluri. intre preferatele mele e metoda „pe grill”. Nici macar nu-i obligatoriu sa-l marinez ori sa-l

ingrediente

   365 g muschi de porc
   mazare
   smantana dulce
   sare
   piper
   unt

mod de preparare

Am facut muschiul de porc in multe feluri. intre preferatele mele e metoda pe grill. Nici macar nu-i obligatoriu sa-l marinez ori sa-l condimentez foarte tare, simpla preparare la grill ii da o aroma deosebita. Totusi, inainte de a-l pune pe gratarul incins, il invelesc intr-un praf de piper multicolor, proaspat macinat, si-l las sa se odihneasca un sfert de ceas la temperatura ambientului (sigur, daca afara sunt 36 de grade, o sa-l las undeva la umbra). Partea buna e ca dintr-un muschi de 350 de grame, pot sa manance doi oameni si sa ramana cu impresia ca au mancat bine, mai ales daca langa muschi au si o garnitura ori o salata. Ori, poate si una si alta. La mancarea pe care o vedeti aici, am pus drept garnitura un piure de mazare. L-am descoperit recent si am incercat sa-i dau personalitate cu ajutorul piperului macinat proaspat si a sarii de mare. Altfel, se face destul de simplu, mai ales daca folositi mazare congelata (eu o prefer in locul celei din borcan). Trebuie doar sa puneti mazarea intr-o oala, sa o acoperiti cu apa si sa o lasati pe foc pana se incalzeste mazarea. Scurgeti apoi apa, turnati peste mazare doua-trei linguri de smantana dulce si o nuca de unt, amestecati bine si mixati cu un blender pana obtineti piureul.
Adaugati sarea si piperul (dupa gust – asta inseamna ca gustati dupa ce le-ati pus si mai adaugati daca credeti ca mai e nevoie), amestecati bine si asezati piureul pe o felie de paine HapiHap prajita. Intre timp, aveti grija si de muschiul de pe grill. Rotiti-l pe toate partile. 12 minute ii ajung pentru a fi patruns corespunzator, fara a se usca, asa cum are tendinta sa o faca.


Alte retete recomandate:

Incearca si Rasol de vaca cu smintina
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu piure de mazare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.