Mancaruri cu carne

Reteta Ostropel de pui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
Laly postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ostropel de pui"
 
Se spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete. Uleiul se

ingrediente

   500 g carne de pui
   1 ceapa
   3 catei de usturoi
   foi de dafin
   piper
   cimbru
   500 ml suc de rosii
   1 pahar de vin alb (100 ml)
   patrunjel tocat
   3 linguri cu ulei
   2 cutii rosii in bulion

mod de preparare

Se spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete. Uleiul se pune intr-o cratita la incins.


Carnea de pui se sareaza si se pune sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute acoperite. Dupa ce s-au inabusit se scot pe o farfurie. In uleiul incins se adauga ceapa, apoi rosiile taiate. Se adauga si sucul de rosii, un fir de cimbru, piperul si foaia de dafin.


Se pune din nou carnea in cratita si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. Catre sfarsitul prepararii se adauga si usturoiul pisat.

La servire se pune patrunjel tocat. Se serveste cu mamaliguta si cu muraturi asortate.


Alte retete recomandate:
Incearca si Pulpa de purcel in vin rosu cu fasole boabe
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.