Piept de pui cu sos de tarhon

Pieptul de pui este, in general, destul de fad, dar cu acest sos de tarhon cu siguranta va capata o savoare aparte si va fi apreciat de toata lumea.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui cu sos de tarhon

Ingrediente

  • Pentru doua persoane:
  • - 2 lingurite ulei infuzat cu usturoi
  • - 2 cepe verzi mai groase sau 4 mai subtiri
  • taiate marunt
  • - 1/2 lingurita de tarhon uscat
  • - 2 fileuri de piept de pui
  • dezosate si dezpielitate
  • - 1/4 lingurita sare
  • - 100 ml frisca lichida
  • - piper alb
  • - 2 lingurite tarhon proaspat tocat
  • plus inca putin ( se poate inlocui cu patrunjel proaspat)
  • - 70-80 ml vermut (sau vin alb)

Mod de preparare

N-am avut ulei infuzat cu usturoi, asa ca am improvizat, am adaugat un catel de usturoi ras in uleiul de masline pus la incins intr-o tigaie cu capac, in care pieptii de pui sa intre la fix. Am adaugat ceapa verde, am amestecat, apoi am adaugat tarhonul uscat, am amestecat din nou si le-am lasat un minut, amestecand inca de cateva ori. Am pus fileurile de pui in tigaie si am lasat la prajit 5 minute, cu grija ca sa nu se arda ceapa (daca da semne ca incepe sa se arda, puneti-o peste pieptii de pui). Am intors pieptul pe partea cealalta si am adaugat vermutul (se poate inlocui cu vin alb). L-am lasat sa fiarba putin, apoi am adaugat sarea. Am acoperit si lasat sa fiarba la foc mic cam 13-15 minute, pana a fost gata puiul. Am pus pieptul de pui pe farfurii incalzite, am adus restul de lichid la punctul de fierbere, apoi am adaugat frisca lichida si am amestecat bine. Am mai adaugat niste tarhon si piper alb, am mai lasat 2 minute.


Am servit pieptul de pui cu orez basmati in care am pus o lingura de unt si niste piper alb, am turnat sosul peste pui si am mai presarat tarhon (se poate inlocui cu patrunjel proaspat tocat).

Reteta de piept de pui cu sos de tarhon a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Guvi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Desert inghetata de zmeura si vanilie
Bucataras.RO

Desert inghetata de zmeura si vanilie

Cred ca dintre fructele minunate ale naturii, zmeura este de departe, unul dintre cele mai parfumate si mai placute papilelor...

Desert inghetata de zmeura si vanilie
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!