Piept de pui in crusta de cascaval si nuca si orez cu rosii este o mancare delicioasa. Crusta de cascaval si nuca ce imbraca puiul da o savoare minunata.
Pieptul de pui il spalam si-l taiem astfel incat sa obtinem 4-5 feliute nici prea groase nici prea subtiri. Presaram sare si lasam deoparte 10 minute. In acest timp amestecam smantana, ketchup-ul, usturoiul pisat, patrunjelul tocat, piperul, nuca macinata, zaharul si un praf de sare.
Ungem un vas termorezistent cu unt/ulei de masline, pieptul de pui il ungem cu amestecul de smantana si nuca, asezam feliile de piept de pui in vas, acoperim cu restul de amestec, acoperim vasul cu un capac si dam la cuptorul preincalzit circa 30 minute. Dupa acest timp presaram cascavalul ras si tot acoperit dam vasul la cuptor pentru inca 15 minute.
Pentru garnitura de orez cu rosii procedam astfel:
intr-un vas mai mare incingem uleiul de masline si calim ceapa tocata marunt. Adaugam cubuletele mici de ardei kapia, orezul si amestecand continuu, calim 2-3 minute. Adaugam vinul si cand s-a evaporat putin adaugam pasta de rosii si apa. Condimentam cu sare si piper, punem si foile de dafin, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa 20 minute. Nu lasati sa se evapore complet lichidul. Chiar daca mai are putin lichid puteti sa stingeti focul deoarece orezul va absorbi tot lichidul si se va mai umfla.
Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours
Pieptul de pui in crusta de cascaval si nuci se servete impreuna cu orezul cu rosii.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii