Se pun
ciupercile in apa fierbinte (fara a se fierbe, se lasa cam 15 minute pana se inmoaie si se umfla apoi se storc de apa si se taie dar bucati mari.
Puneti ulei in wok(sau o tigaie normala )se pune usturoiul impreuna cu ghimbirul si se lasa un minut la prajit amestecandu-se continuu (aveti grija sa nu il ardeti, se arde foarte repede).
Taiati puiul in fasii subtiri si lungi cam de un deget apoi intr-o tigaie il prajiti pana isi schimba culoarea.
Se pune apoi
puiul prajit in wok impreuna cu usturoiul si ghimbirul, se adauga ceapa de primavara (care se taie dar nu marunt ci bucatele mai mari cam de 1,5cm) si sosul de soia, se lasa un minut la foc mare amestecandu-se continuu.
Apoi, se adauga sosul de peste impreuna cu doua lingurite de zahar brun si ciupercile negre, se acopera cu capac si se lasa 2 minute.
Se serveste imediat cu ardeiul rosu pus deasupra si frunzele de coriandru impreuna
orez rece (orezul doar fiert in apa si cu putina sare). Reteta
Pui cu ciuperci negre a fost propusa de kuch
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe
forum culinar.ro
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe