Pui cu legume pe pat de orez

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawoo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pui cu legume pe pat de orez

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 telina
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 morcovi
  • Putin ghimbir
  • 2 pahare supa de pui (eu am avut congelata)
  • Sos de soia
  • 1 pahar sau 1 cana mica de orez cu bob lung (supa si orezul se masoara cu acelasi pahar)
  • Condimente : tawook
  • curry
  • sofran
  • oregano
  • curcuma
  • cardamon)
  • Ulei de porumb sau masline

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawook, oregano, curcuma, curry, vegeta, putin sos de soia daca este din acela chinezesc foarte sarat sau mai mult daca este dulceag si orice condimente pentru pui mai doriti. Eu pun si putin ulei peste si apoi le framant sa intre bine condimentele. Le-am lasat la frigider de pe-o zi pe alta si apoi am curatat si spalat legumele, am taiat morcovul si telina rondele subtiri, ardeiul bucati potrivite si 2-3 felii subtiri de ghimbir proaspat. Am incins un wok, am pus nite ulei si cand s-a incins uleiul am calit fasiile de pui. Le-am scos si am pus mai departe la calit pe rand: morcovul, telina si ardeiul. Se pune carnea peste legume, se mai adauga sos de soia, ghimbirul si se mai caleste un minut.Orezul se pune in supa in momentul cand incepe sa fiarba. Se adauga 1 firicel de sofran, putin cardamom si sare sau vegeta dupa gust. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si se strange etans la gura dupa care se acopera cu un capac. Se lasa pe foc foarte mic 15 minute dupa care se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa doar folia pentru inca 10 minute cand se va indeparta.


Se serveste orezul impreuna cu puiul.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter
Bucataras.RO

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter

Pentru ca sunt la regim azi am pregatit o tocanita cu putine grasimi,iar ajutorul de nadejde a fost vasul Zepter.

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise