Carnea se taie cuburi, rosia se paseaza, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Puiul se freaca bine cu condimente (curry, piper alb, boia, oregano, put
Carnea se taie cuburi, rosia se paseaza, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Puiul se freaca bine cu condimente (curry, piper alb, boia, oregano, putin ulei de masline si orice condimente mai doriti) iar apoi se baga la frigider pentru cateva ore.Ciupercile spalate se taie julien iar morcovul se da prin razatoarea mica. Se incinge o tigaie, se adauga untul si putin ulei de masline. Calim ciupercile bine si coacem ardeii capia. Dupa ce am dat deoparte ciupercile calim separat ceapa si usturoiul dupa care adaugam carnea, morcovul, ciupercile si dupa ce am calit bine adaugam sucul de rosii. Presaram cu sare ardeii si ii acoperim cu un prosop pana la racire dupa care ii curatam de coaja. Punem ciupercile in mancarica, taiem ardeii julien si ii adaugam si pe ei. Mai lasam putin sa se intrepatrunda aromele, potrivim de sare si condimente si adaugam zeama de lamaie. Ciupercile lasa destula apa dar daca mai doriti puteti adauga suplimentar niste supa de carne. Punem mancarea intr-un vas special pentru cuptor sau repartizam in cateva mai mici, acoperim cu capac si dam la cuptor sa scada bine. Dureaza ceva mai mult la cuptor dar merita asteptarea.
Se serveste direct din castroane. Este o mancarica foarte gustoasa si daca inlaturati din condimente e potrivita si pentru cei mici. Aceste oale de lut poroase sau smaltuite sunt nemaipomenite pentru fripturi, sarmale, ardei umpluti, ghiveci si orice altceva faceti la cuptor sau pe plita. Nu prea am rabdare sa le folosesc pe cele care merg la flacara asa ca tot ce prepar bag la cuptor.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii