Puneti faina intr-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pana ce obtineti un aluat elastic, usor de framantat si nelipicios. Acoper
Puneti faina intr-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pana ce obtineti un aluat elastic, usor de framantat si nelipicios. Acoperiti vasul cu aluat si puneti-l deoparte pana pregatiti puii.
Cu ajutorul unui instrument de decojit legume, curatati coaja de la 1 lamaie si zdrobiti-o intr-un mojar impreuna cu salvia, cimbrul si usturoiul. Adaugati ulei de masline si asezonati compozitia din abundenta. Aceasta marinata plina de savoare se potriveste cu aproape toate felurile de carne. Suflecati-va manecile si frecati puii cu marinata, atat in interior, cat si la exterior. Taiati cealalta lamaie si puneti cate o felie sau doua in cavitatea fiecarui pui.
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Luati aluatul, impartiti-l in patru bucati si intindeti-o pe fiecare pana ajunge la grosimea de 0,5 cm. Acum inveliti fiecare pui cu cate o foaie de aluat, astfel incat sa obtineti 4 pachete inchise etans. Lasati-le 5 minute dupa ce le-ati facut, apoi coaceti-le 1 ora in cuptorul preincalzit. Aluatul se va intari in cuptor formand o crusta, care va mentine aburul in interior si va fragezi puiul, pastrand in acelasi timp toata acea seva minunata din care va rezulta un sos fantastic.
Cand e gata, lasati puiul sa se racoreasca vreme de 15 minute, apoi aduceti-l la masa si, pentru impresie artistica, rupeti crusta in fata invitatilor. Veti elibera o aroma fermecatoare, numai buna de adulmecat. Foarte impresionant!
Serviti simplu, cu cartofi si verdeturi. Este un meniu foarte potrivit pentru a va servi prietenii. Crusta nu se mananca!
Alte retete recomandate:
Ciuperci la cuptor
Friptura de vita la cuptor
Vinete la cuptor
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiV-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :)) O...
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii