Mai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am procesat pana au devenit cam c
Mai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am procesat pana au devenit cam ca o pasta. Se pun deoparte intr-un castronel. Intre timp se pune la incins intr-o cratita cu fundul gros 2 linguri de ulei de masline. Bucatile de piept de pui, spalate si uscate se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in uleiul incins sa se aureasca pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie. Daca folositi puple si/sau ciocanele de pui, inlaturati pielea.
Se adauga in cratita ulei de masline, apoi se pune ceapa tocata si putina sare . Se lasa cam 5 minute dupa care se toarna peste sherry-ul. Se amesteca, dupa care se adauga supa de pui, rosiile, frunza de dafin si scortisoara. Se lasa sa de a in clocot. Atunci se adauga puiul impreuna cu toata zeama pe care a lasat-o. Se acopera cratita, se pune pe foc mic si se lasa la fiert pana ce puiul a fost patruns complet. Apoi se scoate din nou puiul pe farfurie si se acopreta cu o folie de aluminiu pana se termina sosul. Dupa ce a mai fiert sosul circa 3 miunte se amesteca in el picada si se mai lasa pe foc mic inca aproximativ 2 minute, pana s-a ingrosat.
Se scoate frunza de dafin, se toarna sosul peste pui si se serveste.
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalNu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate...
Turta dulce 3Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii