Mancaruri cu carne

Reteta Pui marocan cu rosii, vinete si alune

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat.
Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa pina cind ceapa se moaie (a

ingrediente

   6 linguri ulei de masline
   700g ceapa tocata felii
   6 catei de usturoi zdrobiti
   1 lingura boia de ardei (dulce)
   1 1/2 lingurita sare
   1 lingurita sofran
   1 lingurita coriandru
   1 lingurita seminte de anason (macinate)
   1 lingurita piper macinat
   1/2 lingurita chimion macinat
   1/2 lingurita ghimbir (ginger)
   450 g rosii tocate din conserva
   250 ml apa
   3 linguri zeama de lamii-16 pulpe de pui cu os si piele
   o vinata mare
   necuratata
   taiata in cuburi de 2 cm
   1 lingura cimbru proaspat tocat marunt
   125 g migdale prajite
   1 lingura patrunjel verde tocat marunt

mod de preparare

2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat.

Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa pina cind ceapa se moaie (aprox. 10 min.) Se adauga boiaua, sarea, sofranul, coriandrul, anasonul, piperul, cuminul si ghimbirul si se amesteca 1 minut. Se pun rosiile, apa si zeama de lamiie si se aduce la fierbere. Se aranjeaza pulpele de pui intr-o cratita pe un singur rind si se pune putin sos peste. Se aduce la fierbere, se reduce focul la mediu, se acopera si se lasa circa 15 minute, dupa care se intorc pulpele de pui, se acopera din nou si se lasa pina cind carnea este deajuns de patrunsa (in jur de 20 minute). Se incalzeste cuptorul la 200 grade c (400 f). Se unge o tava cu ulei de masline, se pun vinetele in uleiul ramas (4 linguri) intr-un castron si se imbiba in ulei. Se scot vinetele si se aseaza in tava si se coc pina cind se moaie si capata o culoare maronie, amestecind ocazional (aprox.25 min.), se amesteca vinetele, cimbrul proaspat, celelalte ingrediente care au fost calite la inceput (ceapa, rosiile...) cu carnea de pui si se mai lasa pe foc in cratita neacoperita aprox.10 min, iar daca se doreste, se mai adauga sare si zeama de lamiie. Cind este gata, se transfera mincarea pe un platou, se presara cu migdale si patrunjel verde. Ies 8 portii.
Cu alune prajite si verdeata
Incearca si Cocos cu legume si orez la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marocan cu rosii, vinete si alune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.