Retete de pasti

Reteta Pulpa de miel picanta

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura"
 
Pulpa se maseaza bine cu toate ingredientele de mai sus si se lasa la frigider acoperit cel putin 24h Dupa 24 h se prajeste pulpa pe toate partile si

ingrediente

   5 foi dafin
   o lingura boabe de piper zdrobite
   un ardei iute mic
   6 catei usturoi
   o lingurita de rozmarin
   5 lingurite ulei
   doua cepe
   un morcov
   jumatate pastarnac si un sfert de telina
   3 linguri pasta de tomate
   vin rosu
   pentru garnitura:6 cartofi
   ardei rosu si 2 verzi
   o ceapa mare
   100 grame sunca
   2 teline
   frisca lichida
   faina
   sare
   piper
   nucsoara

mod de preparare

Pulpa se maseaza bine cu toate ingredientele de mai sus si se lasa la frigider acoperit cel putin 24h Dupa 24 h se prajeste pulpa pe toate partile si se lasa deoparte. In aceasi tigaie se frig doua cepe, un morcov, jumatate pastarnac si un sfert de telina toate taiate cuburi mari si se rumenesc bine. Dupa ce s-au rumenit bine se adauga 3 linguri pasta de tomate Se mai lasa la foc mare inca 1 min Se adauga un sfert de litru de vin rosu si se mai lasa la fiert pana scade lichidul la 1/3. Se mai adauga inca un sfert de litru de vin rosu si se mai lasa la fiert sa scada la 1/3 (din nou). Sosul obtinut se pune intr-o tava peste care se pune pulpa de miel si se da la cuptor la 170 grade, 1 h si un sfert. GARNITURA Intre timp se pregateste garnitura. Se curata si se taie cuburi 6 cartofi si se lasa la fiert pana sunt pe jumatate gata. Se taie cuburi 1 ardei rosu si 2 verzi Se taie cuburi o ceapa mare Se taie cubulete 100 grame sunca Se curata 2 teline si se taie in batoane si se pun la fiert cu putina sare Cand telina s-a fiert se scoate si lichidul se mai lasa sa scada la 1/3, dupa care se adauga 1/4 frisca lichida, se da un clocot si se ingroasa cu apa si faina si se mai lasa la fiert 10 min . Se condimenteaza cu sare piper si nucsoara. Telina se pune inapoi in sos. Se scoate mielul de la cuptor cand e pe jumatate copt si se pune pe alta tava si se baga iar la cuptor. Legumele din tava se strecoara si la zeama ramasa se mai adauga 1/4 l apa si se ingroasa cu apa si faina. Cartofii, ceapa, ardeii si costita se rumenesc bine. Sosul se toarna peste feliile transate de miel si se serveste alaturi de garnitura de cartofi si telina
Pofta buna! Reteta Pulpa de miel picanta a fost propusa de Eta pe forum culinar.ro Alte retete cu miel gasiti aici: Cotlete de miel cu mere, Drob de miel
Incearca si Fast and Black
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel picanta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.