Mancaruri cu carne

Reteta Pulpe la gratar in marinata de sos tomat

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pulpe de pui la cuptor cu iaurt (reteta video)"
 
Marinata de sos tomat pentru pulpe face din aceasta mancare pe gratar un adevarat deliciu. Daca va hotarati sa incingeti gratarele aceasta reteta culinara este de incercat!

ingrediente

Marinata continea:
   200 gr sos tomat
   50 gr vin alb
   cateva linguri sos de soia
   1-2 lingurita zahar
   sare
   piper
   pulpe de pui

mod de preparare








Cel mai adesea gratarul este apanajul exclusiv al barbatilor. Cel putin pe la noi, daca facem gratar inseamna ca barbatul e bucatarul ;)

Cand am primit de la Grill Society acest grill European Outdoor Grill imi faceam griji ca va trebui sa depind de sot sa apuc sa prajesc si eu o bucata de carne. Ca doar eu asa stiam - iti ia o gramada sa faci jarul, sa pregatesti gratarul, sa faci vant la jar, apoi stai si bibilesti carnea, o tot intorci, mai picuri pe ea bere sau apa sa nu ia foc cu totul si pe deasupra nu mereu si reusesti si ai si cateva bucatele carbonizate de fleica in farfurie.

Si eu, cu copil mic in grija, cum as avea timp de toate astea?!

Adevarul e ca acum fac gratar si singura acasa cu copilul. Este atat de simplu si absolut de necrezut cum gratarul asta isi face aproape singur treaba. Bine, cred si eu la cat de impunator arata! :)




Eu am avut vreme sa mai si savurez o cana de cafea intr-o dupa-amiaza insorita de inceput de an.


Pentru inceput am ales ceva simplu si am decis sa il incerc cu cateva pulpe dezosate si marinate in sos, cu cateva legume si nelipsitii mici - ceruti cu insistenta de sot ("cum adica sa facem gratar fara mici?").
Focul se face foarte usor si gratarul are un compartiment special care se ridica si permite alimentarea foarte usoara cu carbune - deci nu e nevoie sa dati jos gratarul fierbinte si sa faceti diverse manevre in caz ca nu va ajung carbunii.
Carnea am pregatit-o astfel:

Pulpele dezosate de pui le-am tinut in marinata la rece cateva ore.

In general nu as pregati o asemenea marinata pentru gratar pentru ca doar s-ar arde si ar ascunde orice aroma.

Dar gratarul acesta functioneaza ca un cuptor.




Jarul nu se afla direct sub carne, deci nu exista riscul ca flacara sa arda carnea. Intre carne si foc exista o tava inclinata care protejeaza carnea dar si colecteaza grasimea care se scurge intr-un recipient din mijloc.


In acest recipient se poate adauga apa sau vin, care sa fiarba si sa fragezeasca suplimentar carnea.



Dupa ce se incinge gratarul si se pune carnea, se inchide capacul - dotat cu un termometru sa stiti cat de incinsa e situatia :) - si este chiar recomandat sa nu prea mai deschideti capacul.
Puteti sa controlati temperatura din interior si prin doua guri de aerisire - una sub si una deasupra.
Carnea gatita astfel - cu vinul sfaraind pe jar, cu carnea protejata de ardere si intr-un mediu umed si parfumat - friptura iese incredibil de frageda.

De mici nici nu mai vorbesc :)))




Sursa retetei este: http://amainbucatarie.blogspot.com/


Pulpele la gratar in sos tomat se servesc cu garnitura preferata.

Incearca si Gulas muresean
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe la gratar in marinata de sos tomat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.