Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea purcelului. Interiorul animalului
mod de preparare
Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea purcelului. Interiorul animalului se presara cu sare, eventual si cu putin maghiran, iar exteriorul se unge cu untura. Partile subtiri, iesite in afara se invelesc in folie de aluminiu, pentru a nu se arde. In stomac se asaza o sticla de sampanie invelita in folie, care tine purcelul in pozitia in care l-am asezat. In gura se asaza un cartof, o ceapa sau orice, care la servire, poate fi inlocuit cu o lamaie. In tava se asaza un gratar - rolul acestuia e sa ‘protejeze’ carnea de untura. Purcelul se asaza pe gratar, pe burta. Se baga la cuptorul incins, si se prajeste la foc mediu. Din 15 in 15 minute se unge pielea cu slanina imbibata in bere. In ultimele 2-30 de minute se indeparteaza folia. Inainte de servire se inlatura sticla din stomac si in gura se asaza o lamaie.
Alte retete recomandate
Incearca si Spanac cu carne de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Purcel prajit intreg" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe