Rulada de curcan cu ciuperci si mamaliguta

Rulada de curcan cu ciuperci si mamaliguta este o reteta cu carne delicioasa. Pentru aceasta reteta de rulada aveti nevoie de circa cca 500g de piept de curcan.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Rulada de curcan cu ciuperci si mamaliguta

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • cca 500g de piept de curcan
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde( se pot inlocui cu ceapa si ust. uscat)
  • o cescuta de prune uscate
  • desfacute de pe sambure/ stafide
  • 1 lingura mustar
  • 1 morcov feliat pe lung
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • optional(pt consistenta) se poate adauga un pumn de orez fiert
  • Pentru ciuperci:
  • 1kg ciuperci Pleurotus
  • 200ml smantana dulce pentru gatit
  • 50ml vin alb sec/demisec sau coniac
  • sare
  • piper
  • 1lingurita amidon/faina

Mod de preparare

Rulada de curcan cu ciuperci si mamaliguta este o reteta cu carne delicioasa. Pentru aceasta reteta de rulada taiati pieptul intr-o felie dreptunghiulara si apoi o bateti bine cu ciocanul de sitele. Se unge carnea cu mustar, se condimenteaza si apoi se pun celelalte ingrediente. Se ruleaza si se fixeaza cu scobitori daca e nevoie. Rulada de curcan se pune apoi in tava cu lipitura in jos. Se mai presara ceva piper si sare si cateva rosii cherry sau felii de rosii.
Ciupercile se taie fasiute si se pun in tava. Acoperiti totul cu putin vin sau apa. Rulada de curcan se da la cuptor cam o ora jumatate, pana rulada este gata. Cam pe la jumatatea timpului de coacere, se scot ciupercile din cuptor, ramanand rulada. Se face un sos din faina, smantana si sosul lasat de ciuperci, se sareaza, pipereaza si se adauga vinul sau coniacul. Se fierbe cateva minute, apoi se adauga ciupercile si se opreste focul.


Rulada de curcan se taie rondele si se aseaza pe platou alaturi de o lingura buna de ciuperci in sos si mamaliguta calda.
Pentru aceasta reteta, as avea nevoie de un nou vas Vitesse pentru friptura de pe www.pentrugatit.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Bucataras.RO

Friptura tiganeasca de porc- la gratar

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita....

Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola