Mancaruri cu carne

Reteta Rulada din carne de pui tocata cu busuioc

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:5m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Rulada din carne de pui tocata cu busuioc va avea cu siguranta un succes incredibil la mesele festive, alaturi de cei dragi si de prieteni.

ingrediente

   Ingrediente
   400-500g carne de pui
   piept sau picioare dezosate
   100 g parmezan
   4 oua
   100 mortadella
   o mana zdravana de frunze de busuioc proaspat
   pentru ca ii da o aroma nemaipomenita
   sare
   piper
   ulei
   lapte
   facultativ
dar eu am pus:
   2 catei de usturoi
   pentru ca mortadella era una de duzina
   de data asta
   boabe de piper verde
   tot din motivul de mai sus
   fire de iarba ceapălină
   dupa gust
   un praf de ghimbir
   jumate de lamaie
   1 lingurita amidon

mod de preparare

La cantitatile de mai sus am mai pus o jumate de piept de pui, ca ramasese in frigi si pe chestia asta am adaugat inca doua oua si inca niste parmezan (care era ceva amestec de branzeturi rase, cu urme de parmezan, vandut la punga).
Am dezosat puiul cu lama de bisturiu, careia nu i-am gasit manerul, dar a mers si asa. Am taiat bucati carnea, mortadella, am zdrobit piperul si usturoiul si am azvarlit totul in robot. Am mutat totul intr-un castron, am adaugat ouale, branza, iarba ceapălină, busuiocul, ghimbirul, am amestecat, am potrivit de sare. Am udat o bucata de hartie de copt, apoi am stors-o si am modelat cu ajutorul ei ruloul de carne, deoarece pasta e cam moale. Hartia se poate lasa neudata si unge cu putin ulei, fiecare cu tehnica lui.
Am strans capetele, am pus ulei intr-o cratita si am rumenit umpic ruloul, cu tot cu hartie. Am mutat rulourile (ca mie mi-au iesit doua) in tava in care urma sa le coc, fara hartie de data asta, apoi le-am uns cu ulei si in tava am turnat lapte pana la jumatatea lor. Am pus un pic de sare si doua aschii de coaja de lamaie. Am dat la cuptor, la 200°C cam o ora, timp in care am tot intors rulourile si le-am mai stropit cu maglavaisul din tava.
Cand au fost gata, le-am mutat intr-o tava curata, am pus intr-un bol o lingurita de amidon, un pic de lapte si am strecurat toata zeama din tava, am adaugat zeama de lamaie si am amestecat. Am turnat sosul peste rulouri si am bagat tava inapoi in cuptorul cald, dar stins.



Rulada din carne de pui tocata cu busuioc proaspat se serveste feliata, stropita din abundenta cu sosul din tava.




Reteta de rulada din carne de pui tocata cu busuioc a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bolognese di Cluj.

Incearca si Musaca de cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de pui tocata cu busuioc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.